Specialisaties

Een podotherapeut is zeer breed opgeleid voor de meest uiteenlopende behandelingen en therapieën. Maar wanneer de zorgvraag heel specialistisch wordt, dan is extra kennis gewenst van een podotherapeut die gespecialiseerd is in die behandeling. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om diabetescliënten, sporters of kinderen. Podotherapie in Beweging heeft specialisten in huis.

Sport
Onze sportpodotherapeut is specialist in het voorkomen, herkennen en behandelen van klachten bij sporters van elk niveau. Wij streven ernaar om de kwaliteit van het sporten te verbeteren. Bij het onderzoek en de (preventieve) behandeling richt zij zich op het houden en herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Een verstoorde balans kan namelijk invloed hebben op het ontstaan van sportblessures.

Meer over sportpodotherapie

Diabetes
Suikerziekte (diabetes) gaat in de loop der tijd gepaard met complicaties. Een daarvan is de diabetische voet. Bij de diabetische voet zijn door verhoogde bloedsuikers de huid, spieren, zenuwen en bloedvaten in de voet in meer of mindere mate aangetast. Dit leidt tot verschillende klachten zoals eeltvorming, wonden en pijn. Door een verminderde bloedtoevoer is de kans op infecties groter en genezen wondjes genezen minder snel. Dit kan in een ernstig geval zelfs leiden tot verlies van tenen of een deel van de voet.

Een van taken van de podotherapeut is het voorkomen van wonden en amputaties aan de onderste ledematen. Dit doen wij door de risicofactoren vroeg te herkennen en regelmatig uw voeten te onderzoeken. We bekijken dan de conditie van de vaten in uw voeten, de zenuwen in de voeten, de huid en de stand van uw voeten. Ons advies is om in ieder geval jaarlijks uw voeten te laten onderzoeken door een podotherapeut, internist of praktijkondersteuner van de huisarts.

Ons doel is dat we juist proberen om diabetici in beweging te houden. Het gaat niet alleen om het voorkomen en behandelen van wonden, maar gewoon blijven lopen is vooral ook van belang!

Kinderen
Ouders kunnen soms ongerust zijn over de voet- en beenstand van hun kind. Ook kan het zijn dat uw kind pijn heeft bij het lopen, regelmatig struikelt of klaagt over vermoeidheid in de voeten. In al deze gevallen is het slim om even bij uw huisarts langs te gaan. Deze kan beoordelen of een bezoek aan de podotherapeut nodig is. Verder werken wij samen met kinderfysiotherapie en kindercesartherapie om aanvullende behandelingen goed op elkaar af te stemmen en zodoende een zo snel mogelijk resultaat te krijgen.

Afspraak maken
FITS Footwear
Vacatures

Declaraties voor pedicures

Pedicures die samenwerken met Podotherapie in Beweging buiten de keten, kunnen hier inloggen voor de verwerking van cliëntenzorg.