Wat is sportpodotherapie?

hardloper

Sporten kan vaak gepaard gaan met het risico op blessures. Blessures ontstaan omdat in de keten een probleem is ontstaan in het functioneren. De voeten zijn de basis van het functioneren bij welke sport ook. De sportpodotherapeut kan helpen in het voorkomen, herkennen en behandelen van klachten bij sporters van elk niveau.

Vaak denken we hierbij alleen aan bij sporten zoals voetballen, rennen en dergelijke maar ook bij wielrennen en mountainbike kan hier een grote toevoeging worden gemaakt vanuit de sportpodotherapie. Indien de trapbeweging minder efficiënt verloopt kunnen klachten in voeten, enkels, knieën, heupen en (lage) onderrug ontstaan. Soms kan een kleine aanpassing van de schoenplaatjes, een andere maat van schoen of een ondersteuning in de schoen met een inlay een groot verschil geven in blessurepreventie of tot een beter resultaat leiden.

Onze sportpodotherapeut begrijpt dat het vervelend is als je niet kunt sporten. Daarom zoekt zij samen met de deelnemers in het wielerfitXL team naar goede oplossingen om in beweging te blijven.

Afspraak maken
Inlog pedicures
WhatsApp